Pensioenleeftijd militairen

 1. Home
 2. Pensioenleeftijd militairen
null

DOLDERMAN MILITAIR INVALIDITEITSPENSIOEN ADVOCATEN

MILITAIR INVALIDITEITSPENSIOEN ADVOCATEN

Pensioenleeftijd militairen

Als militair heeft u een andere pensioenleeftijd dan het merendeel van de bevolking, maar wat is de pensioenleeftijd voor militairen? De pensioenleeftijd militairen ligt lager dan de AOW-leeftijd. De pensioenleeftijd militairen is namelijk 65 jaar. Dat betekent dat u als militair vanaf die leeftijd met pensioen kunt gaan. De hoogte van uw pensioen is afhankelijk van verschillende factoren. Als u invalide bent geraakt tijdens een uitzending, komt u mogelijk ook in aanraking voor het Militair InvaliditeitsPensioen. Het is belangrijk dat u het geld krijgt waar u recht op heeft. Wij kunnen u hierbij helpen.

Het salaris voor u de pensioenleeftijd militairen bereikt

Om het pensioen te berekenen, zal men doorgaans naar het salaris kijken dat u verdiende voordat u de pensioenleeftijd militairen bereikt. Dit gebeurt over het jaar voordat u met pensioen gaat. Hetzelfde geldt overigens ook als u bij Defensie ontslagen bent. Dan kijkt men naar het salaris dat u het jaar voor uw ontslag verdiende.

Hoogte militair pensioen

De hoogte militair pensioen is afhankelijk van verschillende factoren. Om te beginnen is dit namelijk afhankelijk van hoeveel jaar u in dienst bent geweest. Bent u met buitengewoon verlof geweest, dan bouwt u over die periode geen pensioen op. Voor de jaren waarin dat geldt, berekent u het opgebouwde pensioen door het percentage dat u wel werkte te vermenigvuldigen met het opbouwpercentage en het bedrag waarover u pensioen op heeft gebouwd. Hier trekt u vervolgens de franchise vanaf.

Het komt echter ook voor dat de hoogte militair pensioen in een jaar hoger ligt. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als u op uitzending bent geweest. Uw werkgever kan dan bepalen dat er dit jaar sprake is van dubbeltelling. Het jaar telt dan voor twee voor uw pensioenopbouw.

Militair pensioen als u invalide bent geraakt

Als u invalide bent geraakt tijdens een uitzending, komt u waarschijnlijk in aanmerking voor het Militair InvaliditeitsPensioen. In dit geval is de kans ook groot dat Defensie u een ereschuld dient te betalen. Als u invalide bent geraakt tijdens een uitzending, kan dit immers grote lichamelijke en geestelijke gevolgen hebben. De kosten kunnen enorm oplopen. Defensie zal u in dit geval compleet schadeloos moeten stellen.
Als u invalide bent geraakt tijdens uw werkzaamheden bij Defensie, is het belangrijk dat de financiële gevolgen door een expert worden vastgesteld. Wij kunnen u hierbij helpen. Daarnaast helpen we u graag bij een eventuele rechtszaak tegen Defensie. Ons doel is om ervoor te zorgen dat u compleet schadeloos wordt gesteld.

Meer weten over het militair pensioen?

Wilt u meer weten over de pensioenleeftijd militairen? Of bent u benieuwd naar de hoogte van uw pensioen? Dan helpen we u graag verder. Ook als u invalide bent geraakt tijdens een uitzending, helpen we u graag om ervoor te zorgen dat u compleet schadeloos wordt gesteld. Neemt u gerust contact met ons op, zodat we u verder kunnen helpen. Wij hebben al veel rechtszaken met succes afgerond en zijn gespecialiseerd in het Militair Invaliditeitspensioen.

Vertel ons wat er gebeurd is?

  Wat is er gebeurd?

  Uw Naam en Telefoonnummer?

  null

  WAAR KUNNEN WE U BIJ HELPEN?

  MR. V. DOLDERMAN IS OFFICIER GEWEEST BIJ DE LANDMACHT

  Bent u als beroeps- of als dienstplichtig militair uitgezonden? Heeft u te maken met lichamelijk of geestelijk letsel (PTSS) door de uitzending? Wij beschikken over de unieke ervaring en deskundigheid om uw dienstgerelateerde schade te claimen.

  null

  MEEST GESTELDE VRAGEN

  null

  NEEM CONTACT OP

  GRATIS LETSELSCHADE ADVIES

   Menu