Als het militair invaliditeitspensioen niet uw volledige schade dekt, dan is sprake van restschade. Er zijn meerdere mogelijkheden om een vergoeding van defensie te verkrijgen voor de restschade.
Ten eerste kan het dienstslachtoffer wellicht in aanmerking komen voor een schadevergoeding via de regeling Volledige Schadevergoeding Defensie.
Dit zijn de voorwaarden van de regeling “Volledige Schadevergoeding Defensie”:
- Na 1 juli 2007 de dienst verlaten;
- Dienstverband tussen de PTSS (of andere psychische of lichamelijke klachten) en de uitzending, is door de minister van defensie (ABP) erkend;
- Er bestaat een medische eindstatus voor uw letsel (u bent uitbehandeld en de klachten blijven stabiel).
Indien de militair voor 1 juli 2007 de dienst is uitgegaan (en zijn MIP voor 1 juni 2012 heeft aangevraagd), kan geen aanspraak gemaakt worden op de regeling. Deze groep veteranen kunnen wel weer een vergoeding vanuit de ereschuldregeling krijgen.
Ten tweede – en dat geldt voor alle veteranen – bestaat de mogelijkheid om defensie aansprakelijk te stellen voor alle schade door een uitzending of dienstongeval. Defensie heeft als werkgever een zorgplicht voor militairen. Schendt defensie zijn zorgplicht, dan dient de letselschade te worden vergoed.
Mr. V. Dolderman, defensie letselschade advocaat, is volledig op de hoogte van alle regelingen waar veteranen en militairen een beroep op kunnen doen om een schadeloosstelling te kunnen krijgen. Neem contact op voor een gratis juridisch advies, klik hier.
Tip: Bewaar alle documenten met betrekking tot uw loopbaan en uitkering zoals:
- Arbeidsovereenkomsten;
- Beoordelingen;
- Diploma’s;
- Jaaropgaven;
- Loonstroken.