ABP invaliditeitspensioen

 1. Home
 2. ABP invaliditeitspensioen
null

DOLDERMAN MILITAIR INVALIDITEITSPENSIOEN ADVOCATEN

MILITAIR INVALIDITEITSPENSIOEN ADVOCATEN

ABP invaliditeitspensioen

Als u als militair invalide bent geraakt tijdens een uitzending, dan komt u waarschijnlijk in aanmerking voor een ABP Invaliditeitspensioen. Om voor het ABP Invaliditeitspensioen in aanmerking te komen, moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. Uw aandoening moet het gevolg zijn van een uitzending. Daarnaast moet het invaliditeitspercentage hoger dan 10% zijn om in aanmerking te komen voor een ABP invaliditeitspensioen. De periode dat u invalide bent, blijft u pensioen ontvangen. Het moment dat u 65 wordt, wordt het pensioen herberekend.
Kunt u niet werken omdat u arbeidsongeschikt bent, dan kunt u naast dit pensioen mogelijk nog een arbeidsongeschiktheidspensioen ontvangen.

Een bijzonder invaliditeitsverhoging

Ontvangt u ABP InvaliditeitsPensioen, dan kan het zo zijn dat u recht heeft op bijzondere invaliditeitsverhoging. Hoe hoog de verhoging is, wordt ook weer aan de hand van diverse factoren bepaald. Wanneer u bent ontslagen speelt bijvoorbeeld een rol, net als de mate van invaliditeit. Ook wordt er nagegaan of er nog een daling in het invaliditeitspercentage te verwachten is.

Ontdek of je recht hebt op een schadevergoeding

dankzij onze defensie letselschade test weet je binnen enkele stappen of je recht hebt op een schadevergoeding.

Loading...

Heeft andere klachten? Of verwacht u klachten? Mail ons via legal@dlsa.nl.

Of laat uw gegevens achter en we bellen u zo spoedig mogelijk terug:

U kunt geen aanspraak maken op schadevergoeding.


U kunt aanspraak maken op de regeling volledige schadevergoeding. Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


U kunt na aanvaarding van de medische eindtoestand (MEP) aanspraak maken op de Regeling Volledige Schadevergoeding (RVS). Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


Kunt u mogelijk aanspraak maken op schade vergoeding. Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


Heeft u bezwaar gemaakt binnen 6 weken? Zo niet, U kunt mogelijk binnen een jaar herkeuring aanvragen. Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


Vraag een MIP (Militair Invaliditeits Pensioen) aan. Een MIP is een vergoeding voor geleden schade. Mogelijk bent u nog in dienst bij de overheid als burger ambtenaar. Vul dan de aanvraag MIP in. Noot: indien u nog in dienst bent bij Defensie neem dan contact met ons op. U heeft mogelijk recht op een BIV (Bijzondere Invaliditeit Verhoging).


Wij kunnen u een standaard aanvraagformulier MIP toezenden. Mail na invullen het standaardformulier aan het ABP. Een zorgcoördinator zal dan contact met u opnemen.

U kunt mogelijk aanspraak maken op een schadevergoeding. Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


U kunt mogelijk aanspraak maken op een schadevergoeding. Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


U kunt mogelijk aanspraak maken op een schadevergoeding. Mogelijk kunt u eerder uw medische eindsituatie krijgen door een verzoek in te vullen. Wij kunnen u een standaardbrief mailen. Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


Vraag een MIP (Militair Invaliditeits Pensioen) aan. Een MIP is een vergoeding voor geleden schade.


Wij kunnen u een standaard aanvraagformulier MIP mailen. Mail na invullen het formulier aan het ABP. Aansluitend zal een zorgcoördinator van het ABP contact met u opnemen.


Dien een verzoek in bij het ABP om de medische eindtoestand vast te stellen. Wij kunnen u een standaardbrief mailen. Na aanvaarden met kunt u aanspraak maken op de RVS. Noot: indien u financiële problemen heeft kunt u mogelijk eerder aanspraak maken op de RVS. Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


Na afronden van uw behandeling en/of aanvaarden van de medische eindtoestand kunt u aanspraak maken op de RVS. Noot: indien u financiële problemen heeft kunt u mogelijk eerder aanspraak maken op de RVS. Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


U kunt aanspraak maken op de regeling volledige schadevergoeding. Verstuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.* Required

Hoe hoog is het ABP invaliditeitspensioen?

Hoe hoog het ABP invaliditeitspensioen is, is dus afhankelijk van diverse factoren. Om die reden kan het lastig zijn om de hoogte invaliditeitspensioen ABP te berekenen. Gelukkig hoeft u dit niet zelf te doen. Bij Dolderman Letselschade Advocaten gaan we graag voor u na waar u recht op heeft. Zo kunnen we het militair pensioen voor u berekenen. Daarnaast gaan we ook voor u na of u recht heeft op schadevergoedingen. Als u vanwege uw uitzending lichamelijk of geestelijk letsel heeft, zijn er namelijk ook andere mogelijkheden voor een schadevergoeding. In 2014 zijn die mogelijkheden uitgebreid.

Heeft u al een ereschuld ontvangen en ontvangt u al een ABP invaliditeitspensioen? Ook dan kan er nog sprake zijn van restschade. Als u nog met kostenposten blijft zitten, dan is het belangrijk dat u ook deze vergoed krijgt. Bij Dolderman Letselschade Advocaten helpen we u graag om u volledig schadeloos te stellen. We kunnen een gerechtelijke procedure voor u voeren, maar u kunt ook voor juridisch advies bij ons terecht.

De financiële impact van uw oorlogstrauma

Heeft u een oorlogstrauma opgelopen, dan komen hier vaak ook grote financiële gevolgen bij kijken. Omdat u vroegtijdig met pensioen moet, loopt u inkomsten mis. Bent u daarnaast arbeidsongeschikt, dan loopt u nog meer inkomsten mis. De gevolgen van het trauma kunnen u ook in uw dagelijkse leven enorm belemmeren. Bovendien zijn er ook medische kosten. Belangrijk is dat alle schadeposten goed in kaart gebracht worden en dat u deze vergoed krijgt. Dolderman Letselschade Advocaten helpt u daar graag bij.

Waarom Dolderman Letselschade Advocaten?

Dolderman Letselschade Advocaten is gespecialiseerd in gerechtelijke procedures voor veteranen. We hebben al veel veteranen mogen helpen bij het verkrijgen van de schadevergoeding waar zij recht op hebben en het berekenen van het ABP invaliditeitspensioen. Vanwege onze ruime ervaring kiezen veteranen uit heel Nederland ervoor om ons te benaderen. Bovendien is V. Dolderman zelf ook officier geweest bij de landmacht. Wilt u graag weten wat wij voor u kunnen betekenen? Wij bespreken de mogelijkheden graag met u. Op afspraak bent u welkom in ons kantoor in Utrecht. Kunt u hier moeilijk komen vanwege uw klachten, dan kunnen we mogelijk ook bij u thuis langskomen.

Vertel ons wat er gebeurd is?

  Wat is er gebeurd?

  Uw Naam en Telefoonnummer?

  null

  WAAR KUNNEN WE U BIJ HELPEN?

  MR. V. DOLDERMAN IS OFFICIER GEWEEST BIJ DE LANDMACHT

  Bent u als beroeps- of als dienstplichtig militair uitgezonden? Heeft u te maken met lichamelijk of geestelijk letsel (PTSS) door de uitzending? Wij beschikken over de unieke ervaring en deskundigheid om uw dienstgerelateerde schade te claimen.

  null

  MEEST GESTELDE VRAGEN

  null

  NEEM CONTACT OP

  GRATIS LETSELSCHADE ADVIES

   Menu