Militair pensioen

 1. Home
 2. Militair pensioen
null

DOLDERMAN MILITAIR INVALIDITEITSPENSIOEN ADVOCATEN

MILITAIR INVALIDITEITSPENSIOEN ADVOCATEN

Militair pensioen

Bent u als militair invalide geraakt tijdens uw uitzending? Dan heeft u hoogstwaarschijnlijk recht op een InvaliditeitsPensioen. Daar zijn enkele voorwaarden aan verbonden. Voor dit militair pensioen dient u beroepsmilitair, reservist of dienstplichtig militair geweest te zijn. Uw aandoening moet het gevolg zijn van uw militaire dienst, van een uitzending bijvoorbeeld. Bovendien moet de mate van invaliditeit hoger dan 10% liggen. Zolang u invalide bent, blijft u dit militair pensioen ontvangen. Het pensioen zal wel herberekend worden zodra u 65 wordt.

Bent u ook arbeidsongeschikt, dan kunt u naast het Militair Invaliditeitspensioen mogelijk ook een arbeidsongeschiktheidspensioen ontvangen.

De bijzondere invaliditeitsverhoging

Als u recht heeft op het Militair InvaliditeitsPensioen, heeft u mogelijk ook nog recht op de bijzondere invaliditeitsverhoging. De hoogte van die verhoging is ook weer van enkele factoren afhankelijk, bijvoorbeeld van wanneer u bent ontslagen, wat de mate van invaliditeit is en of er nog een daling in uw mate van invaliditeit te verwachten is.

Uw militair pensioen berekenen

Uw militair pensioen berekenen is dus niet altijd even eenvoudig, gezien dit van diverse factoren afhankelijk kan zijn. Het is wel van belang dat u voldoende militair pensioen ontvangt. Dolderman Letselschade Advocaten kan u helpen bij het maken van een berekening om te bepalen wat de hoogte van uw militair pensioen zal zijn.

Ontdek of je recht hebt op een schadevergoeding

dankzij onze defensie letselschade test weet je binnen enkele stappen of je recht hebt op een schadevergoeding.

Loading...

Heeft andere klachten? Of verwacht u klachten? Mail ons via legal@dlsa.nl.

Of laat uw gegevens achter en we bellen u zo spoedig mogelijk terug:

U kunt geen aanspraak maken op schadevergoeding.


U kunt aanspraak maken op de regeling volledige schadevergoeding. Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


U kunt na aanvaarding van de medische eindtoestand (MEP) aanspraak maken op de Regeling Volledige Schadevergoeding (RVS). Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


Kunt u mogelijk aanspraak maken op schade vergoeding. Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


Heeft u bezwaar gemaakt binnen 6 weken? Zo niet, U kunt mogelijk binnen een jaar herkeuring aanvragen. Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


Vraag een MIP (Militair Invaliditeits Pensioen) aan. Een MIP is een vergoeding voor geleden schade. Mogelijk bent u nog in dienst bij de overheid als burger ambtenaar. Vul dan de aanvraag MIP in. Noot: indien u nog in dienst bent bij Defensie neem dan contact met ons op. U heeft mogelijk recht op een BIV (Bijzondere Invaliditeit Verhoging).


Wij kunnen u een standaard aanvraagformulier MIP toezenden. Mail na invullen het standaardformulier aan het ABP. Een zorgcoördinator zal dan contact met u opnemen.

U kunt mogelijk aanspraak maken op een schadevergoeding. Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


U kunt mogelijk aanspraak maken op een schadevergoeding. Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


U kunt mogelijk aanspraak maken op een schadevergoeding. Mogelijk kunt u eerder uw medische eindsituatie krijgen door een verzoek in te vullen. Wij kunnen u een standaardbrief mailen. Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


Vraag een MIP (Militair Invaliditeits Pensioen) aan. Een MIP is een vergoeding voor geleden schade.


Wij kunnen u een standaard aanvraagformulier MIP mailen. Mail na invullen het formulier aan het ABP. Aansluitend zal een zorgcoördinator van het ABP contact met u opnemen.


Dien een verzoek in bij het ABP om de medische eindtoestand vast te stellen. Wij kunnen u een standaardbrief mailen. Na aanvaarden met kunt u aanspraak maken op de RVS. Noot: indien u financiële problemen heeft kunt u mogelijk eerder aanspraak maken op de RVS. Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


Na afronden van uw behandeling en/of aanvaarden van de medische eindtoestand kunt u aanspraak maken op de RVS. Noot: indien u financiële problemen heeft kunt u mogelijk eerder aanspraak maken op de RVS. Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


U kunt aanspraak maken op de regeling volledige schadevergoeding. Verstuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.* Required

Schadevergoedingen

Als u een traumatische ervaring heeft opgelopen tijdens een uitzending en daardoor lichamelijk of geestelijk letsel heeft, is het van belang dat al uw schade vergoed wordt. Sinds 2014 zijn er meer schadevergoedingsmogelijkheden voor veteranen. Behalve dat u een militair pensioen ontvangt, kan u bijvoorbeeld ook recht hebben op een ereschuld. Dat bedrag ontvangt u eenmalig en wordt netto uitbetaald. Mogelijk blijft er ook schade over nadat u deze vergoedingen heeft ontvangen. We spreken dan van restschade. Het doel van Dolderman Letselschade Advocaten is om u compleet schadeloos te stellen. Wij helpen u dan ook graag verder. Zo kunnen we u juridisch advies geven of een gerechtelijke procedure voor u voeren.

De financiële impact is vaak groot

Als u een trauma oploopt tijdens een uitzending, is de impact vaak groot. Zo dient u behandeld te worden, maar wordt uw dienstverband ook eerder beëindigd. Daardoor loopt u inkomsten mis. Belangrijk is dan ook dat u een schadevergoeding en voldoende militair pensioen ontvangt. Dolderman Letselschade Advocaten brengt alle schadeposten voor u in kaart en helpt u om de schadevergoeding te krijgen waar u recht op heeft.

Waarom Dolderman Letselschade Advocaten?

Bij Dolderman Letselschade Advocaten zijn we gespecialiseerd in rechtshulp voor veteranen. Wij weten dan ook als de beste hoe we uw militair pensioen kunnen berekenen. Bovendien hebben we al veel veteranen en militairen kunnen helpen met gerechtelijke procedures. V. Dolderman is zelf ook officier geweest bij de landmacht. Dankzij onze ruime ervaring en vakkundigheid, zijn we als beste in staat om u te helpen. Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Dan maken we graag een afspraak met u. Wij ontvangen u graag in ons kantoor in Utrecht. Heeft u dankzij uw klachten niet de mogelijkheid om daar te komen? Dan kunnen we eventueel ook thuis bij u langskomen.

Vertel ons wat er gebeurd is?

  Wat is er gebeurd?

  Uw Naam en Telefoonnummer?

  null

  WAAR KUNNEN WE U BIJ HELPEN?

  MR. V. DOLDERMAN IS OFFICIER GEWEEST BIJ DE LANDMACHT

  Bent u als beroeps- of als dienstplichtig militair uitgezonden? Heeft u te maken met lichamelijk of geestelijk letsel (PTSS) door de uitzending? Wij beschikken over de unieke ervaring en deskundigheid om uw dienstgerelateerde schade te claimen.

  null

  MEEST GESTELDE VRAGEN

  null

  NEEM CONTACT OP

  GRATIS LETSELSCHADE ADVIES

   Menu