Hoogte pensioen militair

 1. Home
 2. Hoogte pensioen militair
null

DOLDERMAN MILITAIR INVALIDITEITSPENSIOEN ADVOCATEN

MILITAIR INVALIDITEITSPENSIOEN ADVOCATEN

Hoogte pensioen militair

De hoogte pensioen militair is afhankelijk van het loon dat u voorheen verdiende. De hoogte pensioen militair wordt namelijk berekend aan de hand van uw salaris in het jaar voor uw ontslag of pensionering. Dit bedrag wordt verminderd met het bedrag waarover u geen pensioen op heeft gebouwd, de zogenaamde franchise. Om de hoogte van uw pensioen als militair te berekenen wordt dus de volgende formule gebruikt: hoogte van het salaris in het jaar voor uw pensioen – de franchise. Wij helpen u graag bij het berekenen van de hoogte van het pensioen waar u recht op heeft.

Hoe kan ik mijn militair pensioen berekenen?

Om te berekenen hoeveel pensioen u in totaal als militair zal ontvangen, moet u de bovenstaande formule vermenigvuldigen met het aantal jaren dat u pensioen krijgt en met het opbouwpercentage. Het is ook mogelijk dat voor een periode een dubbeltelling of juist een deeltijdfactor geldt. Als u met buitengewoon verlof bent geweest, zal u over deze periode geen pensioen opbouwen. Als u uitgezonden bent geweest, kan deze periode juist dubbel meetellen voor uw pensioen. Dit is echter een beslissing die door de werkgever wordt gemaakt.

De hoogte pensioen militair wordt dus ook beïnvloed door het opbouwpercentage. Dit opbouwpercentage bepaalt hoeveel procent van uw loon u aan pensioen opbouwt. Dit percentage kan door de jaren heen wijzigen.

Het Militair InvaliditeitsPensioen

Bent u tijdens een uitzending gewond geraakt? Dan komt u hoogstwaarschijnlijk in aanmerking voor het Militair InvaliditeitsPensioen. Hiervoor dient u wel aan een aantal voorwaarden te voldoen. Daarnaast komt u mogelijk ook nog in aanmerking voor een ereschuld. Voorheen waren de vergoedingen voor militairen die gewond zijn geraakt tijdens een uitzending vrij slecht geregeld. Gelukkig zijn deze regelingen sinds 2014 een stuk beter.

Als u invalide bent geraakt tijdens een uitzending is het belangrijk dat u compleet schadeloos wordt gesteld. Dat betekent dat Defensie ook de bijkomende kosten moet vergoeden. Heeft u bijvoorbeeld jarenlang niet kunnen werken als gevolg van een trauma, dan moeten ook deze kosten verrekend worden.

Wij kunnen de hoogte van uw militair pensioen berekenen

Bent u benieuwd naar welk bedrag u aan pensioen hoort te krijgen? Of bent u invalide geraakt tijdens een uitzending, en wilt u niet met de kosten blijven zitten? Dan helpen wij u graag verder. Omdat er veel komt kijken bij het berekenen van de hoogte pensioen militair, kan het lastig zijn om deze berekening zelf te maken als u geen financiële achtergrond heeft. Wij gaan graag voor u na wat u precies aan pensioen hoort te ontvangen.

Als u invalide bent geraakt tijdens een uitzending, is het belangrijk dat u schadeloos wordt gesteld. Ook hier helpen we u graag bij. Wij hebben veel ervaring met het voeren van rechtszaken tegen Defensie. We kunnen met trots zeggen dat we veel van deze rechtszaken tot succes hebben geleid. Zo hebben we veel militairen kunnen helpen om compleet schadeloos gesteld te worden.

Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neemt u dan contact met ons op, zodat we u verder kunnen helpen.

Vertel ons wat er gebeurd is?

  Wat is er gebeurd?

  Uw Naam en Telefoonnummer?

  null

  WAAR KUNNEN WE U BIJ HELPEN?

  MR. V. DOLDERMAN IS OFFICIER GEWEEST BIJ DE LANDMACHT

  Bent u als beroeps- of als dienstplichtig militair uitgezonden? Heeft u te maken met lichamelijk of geestelijk letsel (PTSS) door de uitzending? Wij beschikken over de unieke ervaring en deskundigheid om uw dienstgerelateerde schade te claimen.

  null

  MEEST GESTELDE VRAGEN

  null

  NEEM CONTACT OP

  GRATIS LETSELSCHADE ADVIES

   Menu