Het claimen van schadevergoeding voor militairen en veteranen, is een ingewikkeld proces. Defensie kent veel verschillende regelingen waarop een beroep kan worden gedaan. Neem contact op met onze advocaten indien u een vraag heeft. Hieronder de werkwijze:
– Als een dienstslachtoffer niet voldoet aan de voorwaarden van de regeling Volledige Schadevergoeding Defensie, dan zal ten eerste een aansprakelijkheidsprocedure gevoerd moeten worden. Na erkenning van de aansprakelijkheid door defensie, kan het daadwerkelijk claimen van schade beginnen.
Onder welke regeling het militaire oorlogs- en dienstslachtoffer ook valt, het is altijd zeer belangrijk dat zo veel als mogelijk bewijs wordt verzameld van de schade, zowel op medisch als op financieel niveau. Mail onze advocaten voor een gratis juridisch advies (vul ons contactformulier in).
– Na erkenning van de aansprakelijkheid begint uw letselschade advocaat altijd met het opvragen van de medische dossiers en het verzamelen van financiële gegevens van het dienstslachtoffer. Door onze jarenlange ervaring met het geven van rechtsbijstand aan militairen weten wij precies bij welke afdelingen binnen defensie en het ABP we moeten aankloppen om de juiste gegevens te krijgen.
Vervolgens moet de hoogte van de schadevergoeding worden berekend en deze moet worden ingediend bij de afdeling claims van defensie.
Tot slot zal een onderhandeling met de juristen van defensie plaatsvinden over de hoogte van de letselschadevergoeding.
Stapsgewijs ziet een schadeclaim voor militairen er als volgt uit:
1) Heeft u psychisch of lichamelijk letsel door een dienstongeval (bedrijfsongeval of beroepsincident) opgelopen, neem dan contact met ons op;
2) Wij beoordelen gratis of u aanspraak kunt maken op een schadevergoeding van defensie;
3) Ziet onze letseladvocaat een mogelijkheid om een schadeclaim in te dienen, dan sturen wij een (aansprakelijkheids-) brief naar bureau claims defensie;
4) Als defensie bevestigt dat u aanspraak kunt maken op de volledige schadevergoeding of een restschade claim, dan gaan wij uw schadegegevens verzamelen;
5) De hoogte van de schadeclaim wordt door onze letseladvocaten zo nauwkeurig mogelijk vastgesteld;
6) In de tussentijd vragen wij voorschotten op de schade aan;
7) Wij gaan vervolgens in onderhandeling met de juristen van defensie over de uiteindelijke uitkering voor het dienstslachtofferbedrag.
Let op! Het krijgen van een redelijke schadevergoeding is een ingewikkeld juridisch proces vol met valkuilen. Bij het verhalen van schade is het is zeer belangrijk dat militaire oorlogs- en dienstslachtoffers juridische hulp inschakelen van een gespecialiseerde defensie letselschade advocaat. Bij bureau claims van defensie werken ook juristen en zonder rechtshulp kunt u de discussie met defensie gewoonweg niet winnen.